Wat maakt keramiek nou zo uniek?
header keramiek marmer uniek

Voordelen van een keramische tafel

Dat we bij Keramische Tafels gek zijn op keramiek is natuurlijk niet zo ingewikkeld. Maar wat maakt keramiek nou zo uniek? En waarom worden keramische tafels steeds vaker boven marmeren of andere natuursteen meubels verkozen? We vertellen je graag meer!

Natuursteen is chique maar niet zo praktisch

Neem bijvoorbeeld marmer. In huis wint marmer het al een langere tijd van andere materialen door de chique uitstraling die marmer je huis kan geven. Maar… marmer is gewoon niet zo praktisch en is vrij poreus doordat het natuursteen is. Tijdens een gezellige avond met vrienden met een glas wijn moet je oppassen dat niemand morst op je marmeren tafel, want na het morsen van wijn wordt de marmeren tafel nooit meer zoals hij was. En dat is niet alleen met wijn het geval… zuren, vet en vuil zijn ook boosdoeners voor marmer en geven snel lelijke vlekken die je er lastig (lees: onmogelijk) uitkrijgt.

keramiek keramische tafels praktisch onderhoudsvrij

Keramiek is super praktisch!

Het eerste punt waar keramische tafels het dus al op wint van marmer is onderhoud. Qua onderhoud is marmer namelijk veel ingewikkelder dan keramiek. Voor het schoonmaken van marmer heb je altijd speciaal natuurzeep nodig, omdat schoonmaakmiddelen te hardnekkig zijn voor natuursteen. Dat is bij keramische tafels absoluut niet het geval en kun je heel gemakkelijk vuil en vlekken weghalen.

Daarnaast zijn er nog andere nadelen van marmer en natuursteen:

 • Niet goed bestand tegen zuren.
 • Sneller krassen.
 • Regelmatig onderhoud is noodzakelijk.
 • Niet alle soorten zijn vorstbestendig waardoor het kan breken. Marmer en natuursteen is dus niet geschikt om als buitentafel te gebruiken.

Maar waarom dan wel keramiek?

keramiek uniek praktisch marmer

Keramiek is een uniek product dat op hoge temperatuur dubbel hard gebakken wordt, op 1200 graden Celsius om precies te zijn. Dankzij dit proces is keramiek hitte-, vlek en krasbestendig en uitermate geschikt voor onder andere keukenbladen en tafelbladen.

Keramiek is een heel onderhoudsvriendelijk product. Bedenk je maar eens dat een hete pan ook gewoon op het keramische blad gezet kan worden zonder deze aan te tasten! Valt er een glas wijn over je tafel? Geen probleem, een natte doek eroverheen en je ziet er niks meer van.

Naast hitte breekt een keramisch blad ook niet bij vorst en hierdoor zijn onze keramische tafels ook geschikt als buitentafel. We durven dan ook zonder gene te zeggen dat keramiek een top product is dat in vele opzichten onderscheidend en uniek is t.o.v. van marmer en andere soorten natuursteen.

Om af te sluiten lichten we de voordelen van keramiek nog even voor je uit:

 • Hittebestendig.
 • Vlekbestendig.
 • Krasbestendig.
 • Vorstbestendig.
 • Bestand tegen vuil.
 • Bestand tegen weersinvloeden.
 • Onderhoudsvriendelijk.

Je snapt het al, keramische tafels zijn de perfecte tafels voor een zorgeloos gebruik!

Druk op enter om te zoeken

Winkelwagen

Geen producten in je winkelwagen.