Dit zijn de voordelen in onderhoud bij een keramische tafel
/
/
Dit zijn de voordelen in onderhoud bij een keramische tafel
Onderhoud

Keramische tafels hebben de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen in moderne interieurs. Naast een stijlvolle en eigentijdse uitstraling, bieden keramische tafels tal van voordelen, vooral als het gaat om onderhoud. We bespreken de belangrijkste voordelen van het onderhoud van een keramische tafel in deze blog!

Duurzaam en weerbaar

Een van de grootste voordelen van keramische tafels is de uitzonderlijke duurzaamheid. Keramiek is bestand tegen krassen, hitte en vlekken, waardoor onze tafels perfect zijn voor dagelijks gebruik. Waar bijvoorbeeld houten tafels vatbaar zijn voor krassen en vlekken en glazen tafels snel vingerafdrukken en stof aantrekken, blijft een keramische tafel er jarenlang als nieuw uitzien met minimaal onderhoud.

Eenvoudig onderhoud

Keramische tafels zijn uiterst eenvoudig schoon te maken. Een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel zijn meestal voldoende om dagelijkse vlekken en vuil te verwijderen. Dit maakt keramische tafels bijzonder geschikt voor huishoudens met kinderen of huisdieren, waar knoeien en ongelukjes aan de orde van de dag zijn. Bekijk de video onder dit bericht voor onze vlekkentest!

Hygiënisch maar ook vlekbestendig

Keramiek is een niet-poreus materiaal, wat betekent dat het geen vloeistoffen of bacteriën opneemt. Dit maakt keramische tafels niet alleen vlekbestendig, maar ook zeer hygiënisch. Of het nu gaat om gemorste wijn, saus of koffie, je kunt er zeker van zijn dat keramische tafels schoon en bacterievrij blijven met minimale inspanning.

Een bijkomend voordeel van keramische tafels is de weerstand tegen weersinvloeden. Ideaal dus voor zowel binnen- als buiten gebruik. Terwijl andere materialen kunnen vervagen of beschadigen door blootstelling aan zonlicht, regen of temperatuurwisselingen, behouden keramische tafels hun oorspronkelijke schoonheid ongeacht het weer. Wel zo makkelijk!

Geniet van een lange levensduur

Investeren in een keramische tafel betekent kiezen voor een meubelstuk dat jarenlang meegaat. Dankzij de hoge slijtvastheid en het onderhoudsgemak blijven keramische tafels er zelfs na vele jaren intensief gebruik nog steeds prachtig uitzien. Dit maakt ze niet alleen een praktische keuze, maar ook een kosteneffectieve investering op de lange termijn.

Onze tips voor het onderhoud van jouw keramische tafel:

  1. Regelmatig afstoffen: Gebruik een zachte doek om stof en vuil te verwijderen.
  2. Mild reinigingsmiddel: Bij hardnekkige vlekken kun je een mild schoonmaakmiddel gebruiken maar een vochtige doek is meestal al genoeg.
  3. Vermijd schurende middelen: Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen of -sponzen om krassen te voorkomen.
  4. Onderzetters en placemats: Hoewel keramische tafels hittebestendig zijn, is het altijd goed om onderzetters en placemats te gebruiken om de tafel te beschermen tegen hete pannen en schalen.

Keramische tafels bieden dus tal van voordelen op het gebied van onderhoud. Van duurzaamheid en weerbestendigheid tot de eenvoudige reiniging en hygiënische eigenschappen. Onze keramische tafels zijn een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een stijlvol en praktisch meubelstuk.

Wil je meer weten over de verschillende stijlen en opties voor keramische tafels? Ga verder naar de webshop voor onze uitgebreide assortiment, kom langs in de showroom of neem contact op voor persoonlijk advies!

Druk op enter om te zoeken

Winkelwagen

Geen producten in je winkelwagen.