Hoeveel stoelen passen er aan tafel?
keramische tafels stoelen

Wanneer je hebt besloten om een nieuwe eettafel aan te schaffen en je hebt je oog op een prachtige keramische tafel laten vallen, dan wil je natuurlijk het complete plaatje. Daar horen ook eetkamerstoelen bij. Een vraag die ons dan vaak gesteld wordt is: ‘Hoeveel stoelen passen er aan de tafel?’ We geven je graag antwoord!

Welke tafel heb je gekozen?

We beginnen bij het begin: welke keramische tafel heb je gekozen? Welke vorm en afmetingen heeft de tafel? Dit zijn uitgangspunten wanneer je eetkamerstoelen gaat uitzoeken. Voor een lange, rechthoekige tafel maak je andere keuzes dan wanneer je de stoelen aan een ronde eettafel gaat plaatsen. Belangrijk is dat de verhouding tussen de tafel en het aantal stoelen altijd in balans is, dat wil zeggen: niet te veel stoelen aan de tafel, maar ook zeker niet te weinig.

Happy Customer Verde Isabella Recht eettafel buiten 1

De 70 cm regel

Wij houden bij een rechte of ovale tafel standaard 70 cm breedte per stoel aan. Een tafel van 2 meter lang biedt dan bijvoorbeeld voldoende ruimte aan drie eetkamerstoelen per lange zijde. Heb je je oog laten vallen op eetkamerstoelen met armleuningen? Reken dan met 75 cm per stoel.

Houd er hierbij rekening mee dat de opstelling van de stoelen ook sterk afhankelijk is van het soort onderstel dat je kiest. Sommige tafels hebben namelijk een onderstel dat niet geheel binnen de “70 cm-regel” valt. Echter is deze regel altijd goed om in je achterhoofd te houden bij het kiezen van eetkamerstoelen voor aan je nieuwe keramische tafel.

Waar ga je het geheel plaatsen?

Naast het formaat en de vorm van de keramische tafel, is ook de ruimte waar je het geheel gaat plaatsen van belang. Of… op welke plaats in de ruimte! Denk er bijvoorbeeld aan dat wanneer je de eettafel parallel aan de muur plaatst, je ook voldoende ruimte nodig hebt tussen de muur en de tafel om te gaan zitten en weer uit de stoel op te staan.

“Wist je dat je voor eetkamerstoelen zonder armleuningen minstens 60 centimeter nodig hebt om de stoel naar achter te schuiven en plaats te nemen?”

Neem de tijd!

Het aanbod eetkamerstoelen is enorm. Neem daarom ook de tijd om een selectie van stoelen te maken waar je helemaal happy van wordt. We hebben onze collectie eetkamerstoelen alvast voor je toegevoegd om de keuze wat makkelijker te maken. Onze stoffen en velvet eetkamerstoelen zijn namelijk perfect om lekker lang na te tafelen of om jouw kantoor naar the level te brengen Klik hier verder naar de webshop!

Kunnen we jou verder helpen? Stel je vragen hier!

    Druk op enter om te zoeken

    Winkelwagen

    Geen producten in je winkelwagen.